5 Sebab Ibu Berpantang Mesti Amalkan Vitamin

by - January 10, 2019

Tiada siapa yang tahu penatnya seorang ibu itu selepas bersalin. Apatah lagi bila kena berpantang bersendirian. Dengan luka yang belum sembuh, air susu pula tidak pandai keluar-keluar diiringi dengan tangisan baby yang tidak henti-henti. Belum masuk kes bila suami tidak hulurkan bantuan. Mesti rasa tertekan bukan?


Oleh itu, ibu kena bijak tangani masalah ini dan sudah pasti ada jalan yang mudah untuk elakkan benda tidak diingini berlaku semasa ibu berpantang. 

Perasan tak, doktor bagi kita Iron, Vitamin C, B-Complex dan Kalsium bila kita nak check out dari hospital selepas bersalin? Sama juga tu vitamin cuma vitamin klinik ni vitamin sintetik (bukan 100% semulajadi).

Kenapa pihak hospital bekalkan kita Iron, Vitamin C, B-Complex dan kalsium selepas bersalin?

Ini sebabnya:

Iron - untuk pastikan darah kita sentiasa dalam paras normal selepas bersalin
Vitamin C - untuk mempercepatkan penyembuhan luka
B-Complex - untuk memberi tenaga
Kalsium - untuk top up kalsium lah kan of course hehe

Ibu perlu amalkan vitamin semasa berpantang untuk:

  1. mencegah ibu daripada mengalami stress, kemurungan atau baby blues (meroyan)
  2. mencegah berlakunya anemia teruk ke atas ibu
  3. memastikan luka cepat sembuh selepas bersalin
  4. badan si ibu lebih bertenaga untuk mengurus diri sendiri dan anaknya walaupun tidak cukup tidur
  5. supaya badan si ibu tidak mudah masuk angin sepanjang tempoh berpanjang
Kalau mahukan vitamin 100% semulajadi, lulus KKM dan Halal boleh amalkan Set Berpantang Shaklee. Saya sendiri amalkan Set Berpantang Shaklee. Memang berbeza sangat jika dibandingkan bila tidak ambil.


Fungsi Setiap Produk Dalam Set Berpantang Shaklee.

Beli twin pack Vivix untuk harga lebih murah!

Vivix

  • mencuci rahim
  • memperbaiki dan memperbaharui sel rosak
  • memberi tenaga luar biasa
  • mempercepatkan luka bersalin sembuh
  • memperbanyakkan susu ibu menyusu
  • bantu mengawal kandungan gula bagi ibu yang mengalami kencing manis sewaktu hamil
ESP Soy Protein

  • bantu kecutkan rahim
  • bagi tenaga berpanjangan
  • bantu pekatkan susu ibu menyusu
  • menganjalkan kulit
B-Complex
  • anti-stress
  • cegah terjadinya baby blues (meroyan)
  • bantu kekalkan bacaan darah pada paras normal
  • tukarkan gula kepada tenaga
Vitamin C
  • agen antioksidan
  • kuatkan imun tubuh ibu dan bayi
  • menjaga kesihatan kulit, gusi dan gigi
OmegaGuard
  • bakar lemak berlebihan
  • bantu untuk lebih fokus
  • bantu hilangkan bengkak susu
  • bantu dalam perkembangan otak bayi
Ostematrix
  • sumber kalsium yang mengandungi magnesium dan vitamin D
  • bantu atasi masalah sembelit
  • kurangkan sakit belakang dan sakit pinggang semasa menyusukan bayi
  • kurangkan masalah kebas-kebas
Alfalfa Complex
  • jamu moden yang bantu mencantikkan tubuh badan selepas bersalin
  • seperti kacip fatimah
  • bantu banyakkan susu ibu menyusu
  • agen detox yang mencuci darah kita
VitaLea Iron Formula
  • multivitamin yang sudah berusia lebih 100 tahun
  • kaya dengan vitamin dan mineral
  • bantu mengisi lubang-lubang nutrisi dalam badan
  • cegah masalah anemia
Peppermint Ginger Plus
  • bantu atasi kembung perut
  • bantu buangkan angin berlebihan dalam badan
Premium Set Berpantang Shaklee

Testimoni Ibu Berpantang Yang Mengamalkan Set Berpantang Shaklee

Testimoni Vivix Untuk Ibu Berpantang: Luka bedah bersalin sembuh selepas 7 hari

Testimoni Vivix Untuk Ibu Berpantang: Badan lebih cergas, jahitan bersalin normal sembuh dalam 10 hari.

Testimoni Vivix Untuk Ibu Berpantang: Luka bedah bersalin sembuh selepas seminggu.

Testimoni Set Berpantang Shaklee: Tiada sembelit, luka cepat sembuh dan susu badan sangat meriah.

Testimoni Set Berpantang Shaklee: Luka bersalin cepat kering. Susu juga sangat meriah.

Testimoni Set Berpantang Shaklee: Luka lebih cepat sembuh dan lebih bertenaga semasa berpantang.

Testimoni Set Berpantang Shaklee: Tiada sembelit, luka cepat sembuh, susu badan meriah juga semasa berpantang.

Testimoni Set Berpantang Shaklee: Milkbooster, berat badan lebih cepat turun.

Bagaimana cara untuk dapatkan Set Berpantang Shaklee ini? 

1. Boleh hubungi saya di 012.889.5717
3. Klik link esell ini untuk membuat pembelian menggunakan debit/credit card


Luv,
Brigett Rusx
Pengedar Shaklee No.1 Malaysia
Coordinator Shaklee Malaysia

You May Also Like

1 comments

  1. Tak macam berpantang kalau ambil set berpantang shaklee nie 👍

    ReplyDelete