Cara Sembuhkan Jangkitan Pada Luka Caesarean Dengan Cepat Dan Semulajadi

by - January 23, 2019

Proses penyembuhan luka bersalin secara caesarean ini memakan masa lebih lama berbanding dengan proses penyembuhan bersalin secara normal. Ada kemungkinan ibu akan mengalami jangkitan pada luka caesarean jika tidak menjaga luka tersebut. Ada 3 tanda yang ibu boleh pantau sendiri untuk mengenalpasti samada luka jahitan caesarean dijangkiti kuman atau tidak.Apabila ibu kena jangkitan kuman pada luka caesarean, ibu akan diberi antibiotik ataupun ditahan di wad bagi mencuci jangkitan tersebut. Menurut Dr Zubaidi, bila nanah keluar di bahagian luka caesarean ia adalah sesuatu yang serius. Luka perlu dibersihkan dengan segera dan pesakit perlu diberikan rawatan antibiotik.

Selain itu, ibu juga boleh sembuhkan jangkitan ini dengan cepat dengan kaedah semulajadi. Caranya mudah saja, amalkan Vivix 1 sudu sehari untuk mempercepatkan penyembuhan jangkitan pada luka caesarean.


BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK UNTUK MEMPERCEPATKAN PENYEMBUHAN JANGKITAN LUKA CAESAREAN?

Vivix merupakan antioksidan yang sangat kuat. Sel badan kita amat memerlukan antioksidan yang kuat untuk mengurangkan kerosakan sel yang disebabkan oleh radikal bebas. Semakin banyak kesakitan, maka semakin banyaklah radikal bebas yang terhasil. Vivix bantu meneutralkannya semula.


Oleh itu, kepada ibu yang mengalami jangkitan pada luka caesarean kenalah ambil makanan tambahan yang tinggi dengan kandungan antioksidan untuk melawan jangkitan itu daripada menjadi lebih teruk. Tapi, walaupun amalkan Vivix kena juga berjumpa dengan doktor untuk teruskan pemantauan pada luka jahitan yang dijangkiti kuman.

TESTIMONI IBU YANG MENGALAMI JANGKITAN KUMAN PADA LUKA CAESAREAN YANG MENGAMALKAN VIVIX.

Ibu admit selama 3 minggu disebabkan oleh jangkitan kuman pada luka caesarean. Selepas seminggu amalkan Vivix, luka jangkitan semakin baik.
Sebelum amalkan Vivix, 16 hari luka caesarean masih sakit dan berair disebabkan jangkitan.


Saya sendiri pun amalkan Vivix selepas sahaja bersalin. Memang beza rasanya berbanding berpantang tanpa Vivix. Dengan Vivix orang tidak tahu pun kita sedang berpantang, sebab kulit cantik glowing, berjalan pun cergas. Selain itu, air susu pun meriah seawal sehari selepas bersalin tau. Baby kenyang, bacaan kuning pun cepat sangat turun. Memang Vivix adalah minuman terbaik untuk ibu berpantang.


Bagaimana cara untuk dapatkan promo Vivix ini?

1. Boleh hubungi saya di 012.889.5717
3. Klik link esell ini untuk membuat pembelian menggunakan debit/credit cardLuv,
Brigett Rusx
Pengedar Shaklee No.1 Malaysia
Coordinator Shaklee Malaysia

You May Also Like

0 comments